2022 WK Groep Voorspellingen en Wedtips

Het WK gaat op 20 november van start en wij hebben de 2022 WK groep wedtips. De eerste fase van het wereldtoernooi is de groepsfase. Hier gaan 32 landen, verdeeld over 8 groepen, het tegen elkaar opnemen. De nummers 1 en 2 gaan door naar de volgende ronde.

De volgende ronde is de achtste finale. Vanaf hier begint de knock-out fase van het WK. De winnaars van de achtste finales gaan door naar de kwartfinale. Hierna blijven er vier landen over die serieus kans maken om het WK te winnen.

Het WK wordt in Qatar georganiseerd. Er zijn 8 verschillende stadia gebouwd. Het is het kortste WK in de geschiedenis en voor het eerst dat het WK in de winter wordt gespeeld. De temperatuur in Qatar is te hoog om in de zomer te spelen.

De WK favorieten van 2022 zijn Brazilië, Argentinië, Engeland, Spanje, Duitsland, Nederland en België. Dit zijn onze 2022 WK groep voorspellingen.

WK 2022 Wedtips Groep A

In groep A zit gastland Qatar samen met Ecuador, Senegal en Nederland. Qatar trapt de wedstrijd af tegen Ecuador op 20 november. Alle landen spelen één keer tegen elkaar. We verwachten dat Nederland en Senegal gaan strijden om de groepswinst.

Senegal heeft de Afrika Cup gewonnen in 2022 en lijkt in goede vorm. Nederland heeft uitstekend gepresteerd in de Nations League. Het team van Louis van Gaal gaat naar alle verwachting door naar de volgende ronde. Nederland won van België, Polen, Wales, Denemarken, Noorwegen en nog vele andere landen. De laatste wedstrijd werd in 2021 verloren van Tsjechië.

Qatar speelt nog drie oefenwedstrijden om wat beter in vorm te komen. Het land speelde recent veel gelijk en verloor van Canada. Ook Ecuador heeft niet echt het scorend vermogen onder controle. Drie uit vijf wedstrijden werden 0-0 gelijkgespeeld.

Senegal werd in september 3e in de COSAFA Cup. Ze verloren de halve finale met 4-3 van Zambia. Wel waren ze sterk genoeg om Mozambique te verslaan met de strafschoppen. De Afrika Cup finale wonnen ze van Egypte. Senegal heeft dit jaar goed gevoetbald en we hopen dit terug te zien op het WK.

WK 2022 Wedtips Groep B

WK groep B bestaat uit Engeland, Iran, Verenigde Staten en Wales. Alle vier de landen gaan keihard knokken voor een plek in de volgende ronde. We verwachten dat Engeland hier zeker bij zit. Welk ander land in groep B doorgaat naar de achtste finale is moeilijk te zeggen.

Engeland heeft geen geweldige periode achter de rug. Ze verloren in de Nations League hun wedstrijden van Hongarije, Italië en speelden gelijk tegen Duitsland. Hierdoor zijn ze onderaan de groep geëindigd en degraderen ze naar League B. De WK kwalificatiewedstrijden waren juist zeer overtuigend. Engeland won bijvoorbeeld met 0-10 van San Marino.

Iran heeft goede resultaten laten zien tijdens de WK kwalificatie. Zo werd er gewonnen van Syrië, Libanon, Irak en Zuid-Korea. Iran is dan ook zeker een kansmaker voor de twee winnaars van groep B. Toch kunnen de Verenigde Staten en Wales nog roet in het eten gooien. Groep B is een lastige ploeg om te voorspellen, maar we verwachten Engeland in de volgende ronde.

WK 2022 Wedtips Groep C

In groep C zien we een grote kansmaker om het WK 2022 te winnen. De landen in groep C zijn Argentinië, Saoedi-Arabië, Mexico en Polen. Argentinië is een van de favorieten om het WK te winnen.

Onze 2022 WK groep voorspellingen voor de winnaars van groep c zijn Argentinië en Mexico. Polen heeft matig gepresteerd in de Nations League en heeft op dit moment niet genoeg power om zich goed neer te zetten tegen Argentinië en Mexico.

Saoedi-Arabië voor het WK een hoop oefenwedstrijden. Het team heeft het nodig om meer samen te spelen. Er werd sinds juni alleen maar verloren en gelijkgespeeld, dus het is tijd voor een aantal overwinningen.

WK 2022 Wedtips Groep D

In WK groep D zit de winnaar van het WK 2018. Frankrijk won de finale met 1-0 van Kroatië. De andere landen in de groep zijn Australië, Denemarken en Tunesië. We verwachten Frankrijk en Denemarken bij de top twee in groep D.

Frankrijk verloor in de Nations League een aantal wedstrijden van Denemarken en Kroatië. Hierdoor lijkt het team nog niet helemaal voorbereid op het WK. Denemarken heeft juist prima gepresteerd.

Australië wordt een geduchte tegenstander in groep D. Ze wonnen hun drie meest recente oefenwedstrijden en behaalde prima resultaten tijdens de kwalificatie voor het WK. Hetzelfde geldt voor Tunesië. Ze leden een 5-1 nederlaag tegen Brazilië, maar wonnen veel van hun oefenduels. Een interessante groep.

WK 2022 Wedtips Groep E

Onze 2022 WK groep wedtips voor groep E met kandidaten Spanje, Costa Rica, Duitsland en Japan. We verwachten dat Spanje en Duitsland de spektakels neer gaan zetten in de groep en dus ook bovenaan eindigen.

Spanje hield zich goed in de Nations League en verloor alleen van Zwitserland. Ook tijdens de WK kwalificatie wonnen ze alles. Duitsland had iets meer moeite met een stempel drukken op een aantal wedstrijden. Ze speelden 1-1 gelijk tegen Nederland en 3-3 tegen Engeland.

Costa Rica speelt de laatste wedstrijden met overtuiging. Ze wonnen met 1-2 van Oezbekistan, met 1-0 van Nieuw-Zeeland en 2-0 van Martinique. Costa Rica is een zware concurrent voor Spanje en Duitsland. De fout die veel grote landen vaak maken is het onderschatten van de kleinere.

Japan schopte het in 2022 tot de Kirin Cup finale tegen Tunesië. Hier verloren ze met 0-3. In de Oost-Azië cup won Japan 2 van de 3 wedstrijden. Het land is klaar om de strijd aan te gaan, maar heeft mogelijk niet genoeg in huis om het verschil te maken.

WK 2022 Wedtips Groep F

In groep F gaan België, Canada, Marokko en Kroatië het tegen elkaar opnemen. Kroatië stond tijdens het WK 2018 nog in de finale tegenover Frankrijk. Helaas verloren de Kroaten met 1-0. Nu behoren ze echter wel tot de groepsfavorieten van groep f samen met België.

Canada laat een beroerde reeks wedstrijden zien. Ze verloren van Costa Rica, Panama, Honduras en Uruguay. Wel wisten ze met 0-2 te winnen van Qatar. We verwachten dat Canada niet voor heel veel weerstand gaat zorgen.

Marokko gaat wel ernstig de druk opvoeren in groep F. Ze verloren voor het laatst van Egypte in januari 2022. De wedstrijden tijdens het Afrikaanse kampioenschap gingen goed. Er werd gewonnen van Zuid-Afrika, Liberia en gelijkgespeeld tegen Paraguay. Marokko gaat zeker kans maken om door te gaan naar de volgende ronde.

We verwachten dat België meer moeite gaat krijgen in de groep. De Nations League verliep niet fantastisch. Kroatië en Marokko zijn pittige tegenstanders voor de Rode Duivels.

WK 2022 Wedtips Groep G

In groep G gaan Brazilië, Servië, Zwitserland en Kameroen de strijd aan met elkaar. Brazilië is samen met Argentinië de favoriet om het WK 2022 te winnen. Dit jaar wordt het interessant om te zien welke landen er in de kwartfinales staan.

Wie met Brazilië doorgaat naar de achtste finale is een lastige 2022 WK groep voorspelling. Servië werd groepswinnaar in de Nations League wat betekent dat ze kunnen promoveren naar League A. Servië maakt mogelijk de meeste kans om door te gaan naar de volgende ronde van het WK.

Zwitserland degradeerde bijna. Ze verloren 3 van de 6 wedstrijden in de Nations League. Wel zaten ze in een pittige groep met Spanje en Portugal. Ook Zwitserland kan verassen en doorgaan.

De laatste in de groep is Kameroen. Het land presteerde goed in de Afrika Cup en is uiteindelijk op de derde plek geëindigd. Het Afrikaans kampioenschap ging minder goed. Ze verloren van Oezbekistan en Zuid-Korea. We verwachten dat Kameroen niet doorgaat naar de volgende ronde.

WK 2022 Wedtips Groep H

We zijn aangekomen bij onze laatste 2022 WK groep wedtips. Groep G wordt opgemaakt door Portugal, Ghana, Uruguay en Zuid-Korea. We verwachten dat Portugal en Uruguay doorgaan naar de volgende ronde. Zuid-Korea en Ghana hebben recent niet goed genoeg gepresteerd om het verschil te maken.

Portugal eindigde op plek 2 in de Nations League met één punt minder dan Spanje. Cristiano Ronaldo gaat mogelijk zijn laatste WK spelen voor Portugal. De voetballer wil nog wel naar het EK in 2024. Portugal verloor recent van Zwitserland en Spanje. Het land zal niet gemakkelijk doorgaan naar de tweede ronde.

Ghana doet normaalgesproken ook wel mee om een plek in de achtste finale. Door de beroerde resultaten in de Afrika Cup verwachten we dit jaar niet veel van het Land. Ze zaten in de groep met Marokko, Gabon en Comoren. Ghana verloor twee van de drie wedstrijden en speelde een keer gelijk.

Uruguay was een hoop wedstrijden ongeslagen tot de wedstrijd tegen Iran werd gespeeld. Uruguay verloor met 1-0, maar herpakte zich gelijk weer tegen Canada. We verwachten het land zeker bij de eerste twee van groep G.

Zuid-Korea eindigde op de tweede plek in de Oost-Azië Cup achter Japan. Het land verloor 3-0 van Japan en 5-1 van Brazilië. Wel was er een indrukwekkende overwinning op Egypte in juni 2022.