Gokadvertenties aanwezig. Opt-out voor deze site als je deze niet wilt zien: klik hier

2022 WK Voorspellingen en wedtips

2022 WK Voorspellingen: een analyse van de groepswedstrijden

Op 20 november gaan gastland Qatar en Ecuador het WK aftrappen. De 22e editite van dit wereldtoernooi belooft veel mooie voetbalwedstrijden. We hebben de aankomende groepswedstrijden grondig geanalyseerd en 2022 WK wedtips opgesteld.

De winnaar 2022 WK Voorspellingen

Elk WK zijn er een aantal topfavorieten. Dit jaar zijn dat Brazilië, Argentinië, Spanje en Nederland. Oranje heeft zich bij de favorieten gespeeld door het bereiken van de Final Four in de Nations League.

2022 WK Voorspellingen: de analyse

Er wordt verwacht dat Brazilië en Argentinië gaan strijden om de titel. De Argentijnen hebben een wapen genaamd Lionel Messi. De voetballer presteert dit seizoen vele malen beter dan zijn eerste jaar bij PSG.

Frankrijk won het WK in 2018. Dit was hun tweede wereldtitel. Het Franse nationale elftal zal er alleen aan doen om de derde ook te winnen. Dit is alleen Brazilië en Italië tot nu toe gelukt. Frankrijk presteert echter middelmatig en dus behoren ze niet tot de top 3 favorieten.

Spanje zal het moeilijk krijgen in de poule met Duitsland. De twee landen gaan de strijd aan met Costa Rica en Japan. Die Mannschaft is een pittige kandidaat die zich niet zomaar gewonnen gaat geven. De Brazilianen hebben naar verwachting een redelijk simpele groepsfase met Servië, Zwitserland en Kameroen. We verwachten dan ook dat Brazilië er dit jaar met de WK titel vandoor gaat.

Favorieten WK 2022

De bookmakers hebben al de 2022 WK wedtips al klaar staan. De absolute favoriet is Brazilië met een quotering van 5.00. De top 10 favorieten van het WK 2022 volgens de bookmakers zijn:

  • Brazilië 5.00
  • Frankrijk 6.95
  • Argentinië 7.95
  • Engeland 7.95
  • Spanje 8.95
  • Duitsland 11.00
  • Nederland 13.00
  • Portugal 13.00
  • België 15.00
  • Denemarken 29.00

De odds zo ver voor het WK 2022 zijn altijd heel gunstig. Mis je kans niet om in te zetten op Wereldkampioen 2022 Brazilië met kans op 5.00 keer je inzet. Brazilië is het meest succesvolle land op de WK’s. Ze wonnen in totaal vijf keer de titel en stonden zeven keer in de finale. De selectie van Brazilië zit vol met talenten en supersterren zoals Neymar, Raphinha, Vinícius Jünior, Antony, Gabriel Jesus en vele andere.

Adenor Leonardo Bacchi neemt Seleção, Brazilië, onder zijn hoede tijdens het WK 2022. Hij staat bekend als Tite. De trainer behaalde grote succes met Internacional, Corinthians en Brazilië. De 61-jarige bondscoach staat al sinds 2016 aan het roer bij Brazilië. Zijn grootste succes was in 2019. Toen won Brazilië de Copa América voor het eerst in twaalf jaar tijd. Het WK 2022 in Qatar is het laatste toernooi waar Tite als bondscoach te zien is. Hij geeft het stokje over aan de volgende.

2022 WK Voorspellingen: de halve finale

Meteen inzetten op de winnaar van het WK zonder dat het toernooi begonnen is kan wat spannend zijn. Daarom hebben we ook 2022 WK wedtips voor de halve finale voor je samengesteld. Wedden op de laatste vier landen wil je niet missen nu de quoteringen nog zo ontzettend gunstig zijn.

Analyse halve finale WK 2022

In de halve finale van het wereldtoernooi strijden de laatste vier teams tegen elkaar. Het is dit jaar extra moeilijk om goede 2022 WK voorspellingen te doen. Teams die normaal onverslaanbaar zijn zoals Duitsland, Portugal en Frankrijk presteren nu middelmatig. Ook het Nederlands elftal is niet meer wat het was in 2014.

Dit maakt wedden op de laatste vier nog steeds een ingewikkelde weddenschap. Om zoveel mogelijk uit je voetbalweddenschappen te halen raden we aan om niet op een land onderaan de ranglijst te wedden. Ieder land maakt natuurlijk even veel kans, maar de bookmaker geven niet voor niks 500x je inzet als Iran het WK 2022 wint. De kans is gewoon erg klein.

Als je zelf graag een kijkje wilt nemen naar de statistieken dan is het een goed idee om naar de UEFA Coëfficiënten ranglijst te kijken. De landen op deze lijst hebben in de afgelopen vijf jaar een totaalscore verzameld. Aan de hand hiervan zijn de punten verdeeld en is de lijst ontstaan. De lijst bevat alleen landen uit Europa, maar het geeft je een goed idee van de onderlinge niveaus.

WK 2022: de favorieten voor de halve finales

De bookmakers in Nederland achten de kansen van Brazilië, Frankrijk, Engeland en Spanje het hoogst om in de halve finale te komen. De quoteringen zijn net iets minder voordelig dan bij het wedden op de winnaar van het WK 2022, maar 2.36 keer je inzet is nog steeds leuk.

  • Brazilië 2.36
  • Frankrijk 2.50
  • Engeland 2.50
  • Spanje 2.85
  • Argentinië 3.25
  • Duitsland 3.25
  • Portugal 3.40
  • België 3.50
  • Nederland 3.75
  • Denemarken 6.10

Halve finale WK 2022: Brazilië vs Argentinië

Argentinië begint de groepsfase tegen Saoedi-Arabië, Mexico en Polen. De Argentijnen verloren voor het laatst in 2019 van Brazilië. Alle wedstrijden daarna werden gelijkgespeeld en gewonnen. De meest recente wedstrijden tegen Jamaica, Honduras, Estland en Italië werden overtuigend gewonnen met minimaal 3 doelpunten verschil.

Onze 2022 WK wedtip voor de halve finale is dan ook dat Brazilië en Argentinië tegenover elkaar staan. De ploeg van Lionel Scaloni presteert uitstekend, en ook Lionel Messi laat zich op zijn 35-jarige leeftijd van zijn beste kant zien. Andere grote namen in de ploeg zijn Paulo Dybala, Julián Álvarez, Emiliano Martínez en Ángel Di Maria. Maar eigenlijk kan je het hele Argentijnse elftal wel opnoemen. Het zijn allemaal uitstekende voetballers.

2022 WK Voorspellingen: de kwartfinales

De kwartfinales bestaan uit de sterkste landen van alle groepen. Hier verwachten we natuurlijk Brazilië, Argentinië, Spanje, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Engeland en bijvoorbeeld een Portugal of België. Toch komt het nog wel eens voor dat er een verassingsteam in de kwartfinales zit. Dit jaar zou dat heel goed Denemarken kunnen zijn.

De favorieten voor de kwartfinales WK 2022

Volgens de bookmakers zijn dit de landen die de meeste kans maken op de kwartfinales. Deze speelronde volgt na de groepsfase.

  • Brazilië 1.44
  • Engeland 1.44
  • Frankrijk 1.50
  • Spanje 1.66
  • Nederland 1.72
  • Argentinië 1.83
  • Duitsland 1.83
  • België 1.90
  • Portugal 1.90
  • Denemarken 3.00

Alles over het WK 2022 in Qatar

Normaal gesproken beginnen de WK’s ergens in de zomer, maar de warme temperaturen in Qatar hebben het WK verplaatst naar de winter. De eerste wedstrijd wordt op zondag 20 november gespeeld door Qatar en Ecuador. De WK 2022 finale wordt afgetrapt op 18 december.

Na de openingswedstrijd op 20 november zullen alle andere landen ook van start gaan met de groepswedstrijden. Nederland speelt op 21 november de eerste wedstrijd tegen Senegal. De laatste speeldag in de groepsfase is op 2 december. Hierna hebben de landen even rust voordat de achtste finales op 3, 4, en 6 december beginnen.

Sommige landen hebben 5 dagen rust en andere 4 dagen. Op 9 en 10 december gaan de winnaars van de achtste finales het tegen elkaar opnemen in de kwartfinale. Uiteindelijk worden de halve finales gespeeld op 13 en 14 december gespeeld. Volg onze 2022 WK Voorspellingen om het meeste uit je weddenschappen WK 2022 te halen.

Poules WK 2022 en de favorieten

In elke groep zitten vier landen en natuurlijk is een van de landen de favoriet van de poule. Groepswedstrijden kunnen voor leuke verassingen zorgen. Dit zijn alle WK 2022 poulen en wie de favorieten zijn:

Groep A: Qatar/Ecuador/Senegal/Nederland

De favorieten in groep A zijn Senegal en Nederland. De winnaar van de Afrika Cup laat goed voetbal zien. Nederland is favoriet door de prestaties in de Nations League.

Groep B: Engeland/Iran/Verenigde Staten/Wales

In groep B lijken Engeland en Wales de favorieten te zijn. Als Engeland het spel snel verbeterd ten opzichte van de Nations League dan. Wales moet oppassen voor de Verenigde Staten.

Groep C: Argentinië/Saoedi-Arabië/Mexico/Polen

In groep C is natuurlijk Argentinië de absolute favoriet. De Argentijnen kunnen het mogelijk tot de finale schoppen met Lionel Messi. Op de tweede plek wordt Mexico verwacht. De nummers twee van alle groepen nemen het op tegen de nummers 1 van de volgende poule.

Groep D: Frankrijk/Australia/Denemarken/Tunesië

Frankrijk en Denemarken zijn de landen die naar verwachting doorgaan naar de achtste finales. Frankrijk is de regerend Wereldkampioen.

Groep E: Spanje/Costa Rica/Duitsland/Japan

In groep E wordt het spannend. Spanje en Duitsland zijn enorm tegen elkaar gewaagd. We verwachten een strijd om de eerste plek tussen deze twee landen.

Groep F: België/Canada/Marokko/Kroatië

Kroatië schopte het tot de finale in 2018. Ook dit jaar verwachten we ze bij de eerste twee landen samen met België.

Groep G: Brazilië/Servië/Zwitserland/Kameroen

In groep G zal Brazilië bovenaan uitkomen. Het land is de favoriet om het WK 2022 te winnen. Wie de tweede plek pakt naast de Brazilianen wordt nog spannend.

Groep H: Portugal/Ghana/Uruguay/Zuid-Korea

Portugal en Uruguay moeten uit gaan maken wie de groepswinnaar groep H wordt. Ghana en Zuid-Korea met Heung-Min Son zullen naar verwachting niet veel tegenstand bieden. Bij Portugal gaat Cristiano Ronaldo weer in actie komen. Hij was jaren de leider van het team, maar lijkt nu uit vorm.