Waar wordt het 2022 WK uitgezonden in België?

Het WK 2022 gaat op 20 november van start. Duizenden supporters zullen afreizen naar Qatar om de wedstrijden te bekijken, maar veel fans blijven thuis. We hebben voor je uitgezocht waar je het 2022 WK kan kijken in België.

Voetbal kijken op tv België

Sporza is de Belgische tv-zender waar je moet zijn voor alle populaire sportgebeurtenissen. Niet alleen voetbal, maar ook Formele 1, Wielrennen en andere sporten worden door de zender aangeboden. Je kan dus ook het WK 2022 kijken bij Sporza.

VRT heeft de uitzendrechten verkregen van het WK. Ze hebben dit ook al van de Europese Kampioenschappen. Alleen voor de kijkers die graag Frans commentaar willen zijn Sporza en VRT geen optie. TF1 levert Frans commentaar bij het WK.

Sporza WK 2022 kijken

Het maakt niet uit bij welke Belgische telecomprovider je zit. Als je een abonnement hebt op Sporza of TF1 dan kan je dit vrijwel altijd ontvangen. De uitzonderingen zijn: TV Vlaanderen biedt geen TF1 aan en Zuny ontvangt geen Sporza.

Je kijkt het WK 2022 via de TV-applicatie van de provider. Het is niet nodig om een tv-abonnement te hebben om naar het Wereldkampioenschap te kijken. Dit kan ook via de vele livestreams op verschillende websites.

Door de grote discussies rond het WK 2022 in Qatar zenden heel veel steden geen voetbal meer uit op het grote scherm. Hierdoor is de enige mogelijkheid om via een sportzender te kijken of een livestream te zoeken. Gratis het WK 2022 kijken is vrijwel niet mogelijk. Hiervoor moet je naar de illegale WK livestreams, maar dit kan een aantal problemen opleveren. De verbinding is niet veilig waardoor je persoonsgegevens zomaar op straat terecht kunnen komen.

2022 WK livestream

Sporza biedt klanten ook een WK 2022 livestream aan. Dit hoef je niet op de tv te kijken, maar kan gewoon op je computer, tablet of smartphone. Je hebt een goede internetverbinding nodig, maar verder zijn livestreams heel voordelig.

Het is belangrijk dat je kiest voor legale WK 2022 livestreams. Er zijn genoeg illegale aanbieders op de markt. Hier kan je echter vervelende virussen van krijgen. Sporza is een van de legale livestream aanbieders.

Ben je tijdens het WK in het buitenland, maar je wilt toch graag kijken? Via de Sporza livestream kan je overal livestreamen als je maar een goede internetverbinding hebt. Livestreamen vanuit sommige landen is verboden, dus check dat even voordat je betaalt voor de livestreams.

Een andere optie is om gebruik te maken van een VPN. Ga vervolgens naar de Belgische sportapp en kijk je favoriete WK wedstrijden.

Bezoek het Belgische WK fandorp in Vilvoorde

Het dorp is te vinden in het Asiat Park. Je kan hier alle wedstrijden live volgen op grote schermen. De kwaliteit is geweldig en het decor is uniek. De organisatie is namelijk van plan een woestijndecor op te zetten om Qatar na te bootsen.

In alle indoorhallen kunnen meer dan 5000 voetbalfans tegelijkertijd naar de schermen kijken. De hallen hebben allemaal een eigen naam: The Plains, The Dune en The Oasis. In laatstgenoemde kunnen 600 VIP-gasten de wedstrijden bekijken.

De Directeur Marketing & Communication van de Koninklijke Belgische voetbalbond, Manu Leroy, vertelt, “We zijn bijzonder blij dat we onze fervente supporters de gelegenheid kunnen bieden om alle matchen van de Rode Duivels samen te kunnen beleven.”

Het fandorp gaat open voor de groepswedstrijden van België op woensdag 23 november, zondag 27 november en donderdag 1 december. De Rode Duivels zitten in de groep met Kroatië, Canada en Marokko.