Euro 2021: weddenschap op Belgi vs Denemarken

EURO 2021/21, de 16de editie van het EK voetbal dat zich om de 4 jaar afspeelt is door de UEFA zonder twijfel het sportevenement waar iedere voetballiefhebber naar uitkijkt.

Iedere fan van de Rode Duivels kijkt natuurlijk uit naar de België / Denemarken wedstrijd.

Denemarken - België tip Selectie en kansen Bookmaker Wed Hier
Half Time Weddenschap
Gelijkspel met kans
betfirst
Wed Hier >>
1X2 Weddenschap
Winst voor België met kans
betfirst
Wed Hier >>
Groepswinnaar
winst voor België met kans 6,50
circus
Wed Hier >>

Denemarken vs België

Op de Belgische weddenschappen-markt kunnen wij Bet777, betFIRST, Circus, Ladbrokes en Unibet als de absolute marktleiders aanprijzen. Deze tabel geeft een prognose, toch onder voorbehoud!

Het is natuurlijk moeilijk om nu al een voorspelling te maken omdat de competitie nog volop bezig is en hierdoor de kansen voortdurend kunnen veranderen. Laat je dus vooral goed informeren bij verschillende bookmakers websites voordat je een weddenschap afsluit.

Voorbeschouwing van de wedstrijd Denemarken – België

De ploeg van Roberto Martinez voldoet met vier overwinningen van de vijf wedstrijden in de Nationale League echt aan alle verwachtingen. De Rode Duivels hebben zich hiermee zich zonder enige problemen kunnen plaatsen als groepswinnaar. Dankzij deze overwinningen strijkt de Belgische voetbalbond (K.V.B.V) trouwens een riant bedrag op.

Hoe de wedstrijd Denemarken – België er zal uitzien is voor iedereen een raadsel. We willen natuurlijk iedere lezer een inzicht geven van het spel en daarom snijden we bepaalde onderwerpen aan, die van invloed kunnen zijn op het toekomstige spel.

De Rode Duivels

We kunnen dus gerust stellen dat de voorronde naar EURO 2021/21 voortreffelijk verliep voor de Rode Duivels. Maar toch had bondscoach Roberto Martinez het moeilijk vanwege onvoorziene problemen. Spelers waaronder: Yannick Carrasco, Hendrik Van Crombrugge, Leandro Trossard, Alexis Saelemaekers, Timothy Castagne en Zinho Vanheusden moesten diverse wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Daarnaast is er natuurlijk ook nog Eden Hazard, die desondanks blessures zich niet kon aansluiten bij het Belgisch voetbalteam.

Toch voetbalden de Rode Duivels zich in de tweede editie van de Nationale League tot de eindfase. Samen met Frankrijk, Spanje en Italië zitten ze nu bij de laatste vier! Bondscoach Martinez sprak zich onlangs nog uit dat hij een grote fan was van dit afgelopen gespeelde toernooi. Bovendien wordt er pas op 3 December geloot wie de tegenstander van België wordt.

Danish Dynamite

Ook Denemarken doet het niet slecht in de voorrondes van EURO 2021/21. “Danish Dynamite” eindigde als tweede in de Nationale League ranking. De enige wedstrijd die het elftal verloor was tegen de Belgen, dankzij doelpunten van Dries Mertens en Jason Denayer. Ze verloren een punt met de gelijke stand in de thuiswedstrijd tegen Engeland, maar wonnen de uitwedstrijd tegen de Engelsen, wat een optimale prestatie is. Tegen Ijsland scoorde Christian Eriksen twee strafschoppen waardoor Denemarken met 2-1 kon winnen.

Age Hareide loodste zijn elftal naar het Europees Kampioenschap, maar stopte daarna als bondscoach van Denemarken. Het uitstellen van EURO 2021/21 naar komende zomer was voor Hareide reden genoeg om zijn positie door te geven. De nieuwe bondscoach Kasper Hjulmand, had afgelopen jaren onder andere FSV Mainz en FC Nordsjaellkans onder zijn beheer staan. Met laatstgenoemde ploeg werd hij trouwens Deens kampioen.

We zullen dit team toch in de gaten moeten houden om een eventuele vernedering tegen te gaan. Het is en blijft één van de meest potentiële kandidaten die nog steeds een opening heeft om als leider van de poule te worden

Beide ploegen in de FIFA-rangschikking

België leidt al vanaf september 2018 de FIFA-wereldranglijst en dit alles ook nog eens onafgebroken. Deze positie hebben ze vooral te danken aan de 2019 successen waarin het team elke wedstrijd wist te winnen. Denemarken aan de andere kant, klom in 2021/21 met een winst van vier punten van plaats 16 naar de 12e plaats in de ranglijst

België en Denemarken, de vorige duels

Het laatste duel dateert van 18 november anno 2021. Vroeg in de eerste helft kon Youri Tielemans als eerste een bal in de netten van de Deense doelman schieten. Niet veel later kregen de Rode Duivels een tegengoal te verwerken van Jonas Wind. De Man van de wedstrijd: Romelu Lukaku scoorde vroeg in de tweede helft wat het kantelmoment in deze wedstrijd was. Gelukkig kon bondscoach Martinez rekenen op Kevin De Bruyne die een minuut later scoorde voor de Belgen en gelukkig net voor de eindtijd.

  • Eindstand België 4 – Denemarken 2.

Tips bij het Inzetten op Denemarken – België, hoe en waar?

Om een weddenschap af te sluiten op deze wedstrijd hoef je tegenwoordig de deur niet meer uit. Wedden op Denemarken en België doe je gewoon online bij één van deze Belgische bookmakers Bet777, betFIRST, Circus, Ladbrokes of Unibet. Na het aanmaken van een account kan je thuis alles regelen op je computer, tablet of waar je ook bent op een smartphone. Controleer vooraf even rustig de websites of mobiele apps van deze bookmakers en maak voor jou de keuze die het best past bij jou.

Enkele tips

Voor wie net de eerste stappen wil zetten met het afsluiten van online weddenschappen, komen enkele termen en begrippen soms wat moeilijk over. Daarom willen we met enkele voorbeelden, deze haarfijn uitleggen.

ODDS

Dit gegeven is één van de belangrijkste onderdelen wat je als leek maar snel onder de knie moet krijgen. “Odds” komt uit het Engels en is niets meer of minder dan een quotatie of een kansberekening. Deze wordt meestal uitgedrukt in een decimaal getal.

Odds zijn belangrijk omdat het ons in staat stelt uit te rekenen hoe groot onze kans is of een bepaalde voorspelling zal uitkomen. Daarnaast geeft het ons ook de mogelijkheid om de berekening van een winst te berekenen. Over het algemeen geldt deze vuistregel: hoe hoger de odd is bij een bepaalde voorspelling, hoe hoger de mogelijke winst zal zijn en omgekeerd.

De inzichten, blessures en voorspellingen maken het voor ons mogelijk om een lijst samen te stellen. Onze drie tips op de wedstrijd Denemarken – België

  • Halftime Weddenschap bij Bet777 – Gelijkspel op de rust, kans (6,0)
  • 1X2 Weddenschap bij Unibet – Overwinning van België, kans (6,0)
  • Wedden wie groepswinnaar wordt bij Unibet – België, kans (1,65)

Tip 1. Halftime Weddenschap bij met winst voor België

Onze eerste tip is de Halftime weddenschap. Bij dit type weddenschappen moet je zoals de naam al doet vermoeden, een voorspelling maken op de stand van de wedstrijd na de eerste helft. Een Halftime weddenschap is een variant van de klassieke 1X2 weddenschap, maar dan met veel hogere odds.

Als voorbeeld kunnen we dit gegeven beschrijven, zodat het duidelijker voor jezelf wordt. Je voorspelt dus een gelijkspel na de eerste speelhelft en je zet € 5.00 in. Bij een gelijkspel na de eerste helft heb je dus gewonnen. Je winst wordt als volgt berekend: € 5,00 X 5.00 = € 25.00. Mocht België of Denemarken in de tweede helft nog een doelpunt maken, verandert dit niets aan de uitkering want je hebt een voorspelling geplaatst tot aan de rust.

We zien dat deze bepaalde weddenschappen ongekend populair zijn. Dit gegeven is ook niet zo vreemd, want het is een vrij veilige manier om een inzet te plaatsen. Bekijk wel even per bookmaker je beste odds om zodoende goed voorbereid in te zetten

Tip 2. 1X2 Weddenschap

Ga maar er eens lekker voor zitten en beslis je eigen einduitslag van je favoriete team of club. Bij Euro 2021/21 zal het wellicht om je thuisland gaan dat je wilt sponsoren. Met een eventuele winst in je achterhoofd kun je een inzet plaatsen. Je hebt hier de keus om een bedrag in te leggen op “thuis” (1). Hierbij maak je dus een weddenschap en denk je dat dit team gaat winnen.

De tweede kans om een inzet te plaatsen wordt “Gelijkspel” (X) genoemd. Deze optie is vooral interessant als je het niet zeker weet. De onzekerheid van het spel of wellicht blessures in je favoriete team nemen de beslissing over om op gelijkspel in te zetten.

De laatste wordt “uitwinst”genoemd. Deze benaming is niets anders dat je inzet op het uit spelende team. Mocht dit team toevallig jouw paradepaardje zijn, dan kan er met (2) worden ingezet. Het voorbeeld ziet er als volgt uit. Je voorspelt dat het duel tussen Denemarken en België op 17 juni eindigt op een winst voor België en je zet een bedrag in van € 5,00. Voor deze wedstrijd geeft iedere bookmaker een andere odd op. Het is wel belangrijk om dit te controleren. Maar we zullen nu voor dit geval 5,00 nemen. Met een gewonnen wedstrijd zul je een bedrag ter hoogte van 25 euro mogen bijschrijven.

Wij raden deze vorm van wedden aan bij personen die een gemakkelijk spel willen spelen. Het vergt namelijk niet erg veel inzicht in het spel om een nummer te roepen waar het spel mee eindigt. De meeste mensen hebben vast wel een gevoel en dat kunnen ze op deze manier duidelijk maken.

Tip 3. Wie wordt groepswinnaar bij Unibet, met winst voor België, kans 1,65

België zit samen met Finland, Denemarken en Rusland in Poule “B” op het EURO 2021/21 voetbaltoernooi. Een eventuele voorspelling wordt op diverse analyses gebaseerd. Volgens de analyse van onze online bookmakers heeft het Finse elftal, Sini Valkoiset, de minste kans om met de titel van groepswinnaar aan de haal te gaan.

Vervolgens is Rusland ook geen grote favoriet om met de vlag te gaan zwaaien. “Danish Dynamite”, krijgt van de bookmakers aan de andere kant veel mooiere odds toegewezen. De voorgaande twee tegenstanders zullen we dan ook maar een beetje links laten liggen. Maar we moeten de Denen goed in de gaten blijven houden, want het is en blijft een geduchte tegenstander.

Online bookmakers zijn al volop bezig met speculaties en we volgen vaak diverse voetbalwedstrijden om niets aan het toeval over te laten. De volgende odds zijn bekend gemaakt voor landenploegen: 13,00 voor Finland, 5,60 voor Rusland, 3,60 voor Denemarken en 1,67 als favoriet België.

Ons voorbeeld om een goede indruk te krijgen wordt op de volgende manier gepresenteerd. Als we € 5,00 inzetten bij Unibet om België als groepswinnaar te verkiezen, dan krijgen we een odd van 1,65. Dit betekent dat als België groepswinnaar wordt in Poule B je € 5,00 X 1,65 = € 8.25 bij mag schrijven.

Bij deze laatste vorm van wedden wordt er toch een beroep gedaan op je inzicht van het voetbalteam. Hierbij moet je denken aan blessures, rode kaarten en eventuele ziekten. Daarnaast kan het ook positief uitpakken als je diverse ontwikkelingen van het team volgt. Ook hebben gespeelde wedstrijden invloed op het spel en diverse tips zijn de moeite waard om nader te onderzoeken.

Conclusie

Als we op basis van alle analyses van de bookmakers moeten beoordelen wie er op dit moment favoriet is, dan is dit België. Team Rode Duivels zijn in supervorm en het kan bijna niet anders dat ze Denemarken in deze wedstrijd zullen verslaan.

Dit gegeven komt niet zomaar uit de lucht gevallen en is daarom dus gebaseerd op harde cijfers. Het verleden leert ons dat de voorgaande wedstrijden van België tegen Denemarken niet in het winst-perspectief van Denemarken staan. Denk maar eens aan de andere voorgaande 23 winsten die het Belgische team heeft opgestrijkt met het thuis spelen.

Verder zien we ook dat Denemarken op de laatste twee wedstrijden heeft verloren van de Belgische enclave. Toch heeft Denemarken genoeg in het veld staan om een ommekeer te maken, want ze hebben zeven maal gescoord in de laatste acht wedstrijden. Reden genoeg natuurlijk om niet direct in slaap te vallen en waakzaam te blijven voor deze underdog.

We baseren dit alles op de nu al gespeelde overwinningen in de Nationale League, de gewonnen oefeninterland en natuurlijk de nummer 1 FIFA-ranking. Een groepswinst in Poule B ligt voor het Nationale elftal van België binnen bereik. Bondscoach Roberto Martinez kan volgende zomer uitpakken met een zeer gemotiveerd team. En vergeet ook de steun niet van de twaalfde speler naast het veld!

 

Dernière mise à jour : Avril 2024