Euro 2021 weddenschap op Belgi vs Finland

Het EK voetbal 2021/21 is de zestiende editie van het sportevenement dat om de vier jaar georganiseerd wordt. Het zou in eerste instantie worden gehouden in de zomer van 2021, maar werd uitgesteld naar 2021. De finale wordt op 11 juli, gespeeld in Londen.

Tip Selectie en kansen Bookmaker Wed hier
Groepswinnaar Poule B
België, kans 1,67 of 4/6
betfirst
Wed hier >>
Groepswinnaar Poule B
Denemarken, kans 4,0 of 3/1
ladbrokes
Wed hier >>
Outright winner (winnaar van het toernooi)
België, kans 6,0 of 5/1
circus
Wed hier >>

Finland of België: wat zijn de kansen?

Er zijn tientallen websites waar beginnende of meer ervaren spelers terecht kunnen om hun favoriete team te steunen. Op de Belgische markt zijn Unibet, Bet777, Betfirst, Circus en Ladbrokes de belangrijkste.

De weddenschappen worden op dit moment nog steeds volop afgesloten en daarom is het moeilijk om een voorspelling te maken, omdat de kansen kunnen veranderen. Bovendien zullen we nog 6 maanden moeten wachten voordat de scheidsrechter het startsignaal fluit Vanwege deze reden is het verstandig om de boel goed in de gaten te houden.

Let wel erop dat odds kunnen veranderen. Het is daarom belangrijk om dagelijks bij je favoriete bookmaker een bezoekje te brengen.

Wat zijn de kansen bij het Belgische en Finse team?

Niemand kan precies voorspellen hoe deze wedstrijd écht zal verlopen. Het duurt namelijk nog enkele maanden voordat er gespeeld wordt en bovendien zijn de teams nog maar net begonnen met het organiseren van hun oefenwedstrijden, plus vriendschappelijke interlands. Toch kunnen we op basis van ingewonnen gegevens nu al een eerste analyse maken van dit sportieve duel tussen de Belgen en Finnen.

Een thuismatch in het Hoge Noorden?

Op dit moment is het helemaal nog niet zeker waar deze wedstrijd precies zal plaatsvinden. Het toernooi zou namelijk worden gespeeld in de zomer van 2021, maar het werd uitgesteld. De organisatie die het evenement organiseert denkt niet dat het een goed idee is om de wedstrijd af te werken in diverse landen. Mogelijk wordt het daarom in Rusland georganiseerd, omdat dit land twee jaar geleden ook al gastland was voor het wereldkampioenschap voetbal.

We verwachten daarom dat deze wedstrijd tussen de Rode Duivels en de Huuhkajat, zoals men het Fins nationaal elftal noemt, gespeeld wordt in de Russische stad Sint-Petersburg. Dit zou goed nieuws zijn voor de Finse ploeg, want deze stad dat ligt op nog geen 300 kilometer van hun eigen hoofdstad Helsinki waardoor het hen mogelijk een thuisvoordeel kan bezorgen. Allereerst en ook tevens de meest belangrijkst reden is het klimaat waar de Finnen zich thuis voelen. Dit zaakje ligt toch even anders bij de Belgische enclave, waar de temperatuur beduidend hoger ligt dan in Rusland of Finland.

Wat zeggen de 3 laatste wedstrijden van deze teams ons?

De laatste interlands van Finland vertellen ons dat dit team nog groeimogelijkheden bezit. In november wonnen ze tegen het anders supersterke Frankrijk met 2-0. Toch was dit een oefenduel waar we dus niet echt betrouwbare informatie uit kunnen halen. Een week later speelden ze Bulgarije wel naar huis met 2 tegen 1 in de UEFA Nationale League. Deze reeks van overwinningen mocht helaas niet lang duren, want Wales gaf dit team de genadeschop. Zodoende moest het team het laten afweten met een tegenscore van 3-1.

De Rode Duivels daarentegen wonnen vriendschappelijk van Zwitserland en slachtte de Denen af in de Nationale League met 4-2. Vervolgens schitterden ze nogmaals, door het ijzersterke Engeland te vernederen en 2-0 op het scorebord te toveren. Dankzij de laatste wedstrijd is dit een bevestiging voor het Belgische equipe dat ze er klaar voor zijn. Zoals twee jaar geleden is dit team hongerig en zal niet terugdeinzen in deze Euro 2021/21.

Hoe doen deze ploegen het in de FIFA-ranking?

De Rode Duivels zijn de onbetwiste leider in de ranking van de FIFA. Ze staan in het klassement boven wereldkampioen Frankrijk en Brazilië. Zeker na hun laatste drie overwinningen verstevigen ze hun leiderspositie. Het Belgische elftal staat sinds 2018, dus  al meer dan 2 jaar, onafgebroken op kop in de ranking van deze internationale voetbalorganisatie.

De nationale ploeg van Finland daarentegen kom je pas tegen op de 54e plaats in deze rangschikking. Hun kwalificatie voor EURO 2021/21 is opzichzelf al een wonder, want het is de eerste keer in meer dan 50 jaar dat ze zich plaatsten voor deze Europese krachtmeting. Het is hun zelfs nooit gelukt om deel te mogen nemen aan een WK dat sinds 1930 voor het eerst werd georganiseerd.

Blessureleed bij de favoriet

Tottenham-speler en Belg “Toby Alderweireld” (31) raakte deze week geblesseerd tijdens de Premier League wedstrijd tegen Manchester City. Coach Mourinho relativeert het incident en vindt dat we ons geen zorgen te maken. De blessure valt mee en Alderweireld zal snel terug op het veld staan bij zijn club. Daarom zal deze topper in de aankomende EURO2020/21-wedstrijden zeker opgesteld worden.

Hoe kun je spelen en inzetten op deze sportwedstrijden?

Onze lijst bestaat uit bekende weddenschappen, die het spel een andere dynamiek kunnen geven terwijl je de wedstrijd volgt. De meest bekende inzetten zul je tegenkomen, die voor de doorgewinterde speler als muziek in de oren klinkt. Voor de leek onder ons, zal er iets meer aandacht moeten worden besteed om de kneepjes door te krijgen. Dus geniet van onze rangschikking en we hopen dat het een positief effect heeft.

  • Odds

 “Odds” zijn een belangrijk onderdeel van een weddenschap. In de Nederlandse taal wordt dit ook wel “kansen”genoemd. Per wedstrijd zullen er voorspellingen worden gepresenteerd, in de vorm van odds.

Over het algemeen geldt de volgende regel: hoe lager de kans dat de wedstrijd wordt gewonnen, hoe hoger de odds van de bookmaker en omgekeerd. Deze “odds” of kansen worden vaak in een decimaal cijfer uitgedrukt (bijvoorbeeld 1,75) of soms weergegeven in een breuk (bijvoorbeeld 9/1).

Een breuk kun je makkelijk omrekenen naar een decimaal cijfer met online tools die je op het internet kunt vinden. Dit cijfer zal met je inzet worden vermenigvuldigd en daaruit zul je bij een goede uitslag de vruchten van plukken. Bekijk iedere bookmaker voor de betere odds, want deze zullen geregeld veranderen.

  • De prognose

Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om “veilige”inzetten te maken. Met deze vorm van weddenschap zullen de odds niet erg hoog zijn, toch kan deze inzet al voor extra spanning zorgen. Onze lijst bezit genoeg variatie om een weloverwogen keus te maken. Daarnaast gaan we bij de sectie “tips” hier verder op in.

  • België wordt groepswinnaar van Groep B, Unibet, kans 1,67
  • De Denen worden winnaar in Groep B, Ladbrokes, kans 4,0
  • België wordt kampioen van Euro 2021, Bet777, kans 6,0

Tip 1. Wie wordt groepswinnaar?

De meest toegankelijke weddenschap wordt vaak in het café besproken. Iedereen houdt er zo zijn eigen mening op na om de einduitslag van een wedstrijd te voorspellen. De debuterende sportieveling zal dus via deze weddenschap inzetten op het winnende team. Hierbij wed je  dus op het team dat in de “poule” de hoogste plaats verovert na 4 krachtmetingen. In het geval van Groep B 2021 zijn dat dus Denemarken, Finland, België en Rusland.

  • Wat zijn de kansen van deze concurrenten om de titel op hun naam te schrijven?

We beginnen onze analyse met de Russen. De Sbornaja, de bijnaam van het Russische nationale elftal, maakt geen schijn van kans om de eerste plaats in Poule B in de wacht te slepen. Jammer genoeg schitterden ze helemaal niet op het strijdveld bij de laatste interlands. Het gezelschap werd vorige week in een UEFA Nationale League wedstrijd de pan in gehakt met 5 doelpunten tegen Servië. Daarnaast hebben ze enkele dagen eerder ook tegen Turkije het onderspit moeten delven met een tegenstand van 3-2.

De bookmakers verwachten met een kans van 4/1 of omgerekend 5,0, ook dan niet meteen dat ze bergen gaan verzetten. Verder heeft deze club ook niet echt een rangschikking om naar huis te schrijven. In de FIFA-ranglijst behaalt het niet eens de top 20, wat een kleine teleurstelling is voor dit team.

Onze Finse analyse laat zien dat dit team er helemaal niets van bakt. Wellicht hebben ze in Finland nog niet het “Noorderlicht” gezien op het gebied van voetbal. Ze bungelen maar ergens rond de 50e plaats in de FIFA-ranglijst. Het team plaatste zich trouwens maar één maal voor een Europees of Wereldkampioenschap. Reden genoeg om niet meteen hard van stapel te lopen met dit team! Een odd van 12/1 (decimaal uitgedrukt 13,0) lijkt verleidelijk, maar hiermee geven de bookmakers aan dat deze inzet nogal scheef staat.

De absolute kanshebber (met een odd van 4/6 of 1,67) heet België. Deze equipe staat, net als tijdens het voorbije WK, op scherp en men verwacht dat ze iedereen in de Poule genadeloos naar huis gaan spelen. Om deze redenen gaat de voorkeur uit naar België, desondanks kleine blessures.

Tip 2. Denemarken wordt winnaar van groep B.

Diegene die niet in het Belgische team gelooft, bestaat er nog altijd de mogelijkheid om het Deense team te ondersteunen. De Denen varen onvermoeid door en dit zien we ook positief terug bij de ranglijst. Ze scoorden nog 2 doelpunten in het interland tegen België op 18 november, een wedstrijd die de Scandinaviërs trouwens wel verloren met 4-2.

Dit team heeft ook onze interesse gewekt en verdiend ook zeker de juiste aandacht. We hebben al vaker meegemaakt dat alles in één keer kan omslaan. Daarom staat dit land ook goed genoteerd bij diverse bookmakers met de juiste odds. In de tabellen van de bookmakers staat de kans-notering op 3/1 of 4,0. Niet voor niets vertegenwoordigd “Danish Dynamite”  de sympathieke helden uit het Noorden.

Met deze gegevens kunnen we vaststellen dat de inzetten op de Russische en Finse clubs niet veel zoden aan de dijk zal zetten. Daarentegen blijken dus de Denen een goede kanshebber te zijn. Voor de persoon die zich in de voetbalwereld verdiept en houdt van hogere odds, kan deze uitslag in de poule voor een omslag in de portemonnee zorgen.

Tip 3. Outright winner: de felbegeerde titel van Europees kampioen

Wie de winnaar wordt van EURO 2021/21 is op dit moment heel erg slecht te voorspellen. We zijn namelijk niet in het bezit van een glazen bol en daarom blijft elk eindresultaat van een nog te spelen wedstrijd moeilijk inschatbaar. Onze inzichten en kenmerken van verlopen wedstrijden geven ons toch een bepaalde structuur om deze analyse te maken. Laten we wel eerlijk wezen dat de “outright winnaar”onder voorbehoud staat en er voorzichtigheid moet worden geboden om een weddenschap te maken.

Nu we alle feiten op tafels leggen, zien we dat er verschillende bookmakers al flink op weg zijn om diverse cijfers en tabellen te presenteren.

Als we de onderste ranglijst bekijken, dan zien we dat Noord-Macedonië, Finland en Hongarije onderaan het klassement bungelen. De astronomische odds van 501, 301 en 251 zijn voor een beginnende speler niet de moeite waard om hieraan deel te nemen. Sowieso blijft het ook voor alle andere spelers een gegeven waar je beter niet je vingers aan wilt verbranden.

Wie staat dan op dit moment als beste genoteerd? Zo zien we dat wereldkampioen Frankrijk (6,5) en hun gezworen voetbal rivaal Engeland (6,0) toch weer aanwezig zijn. Uiteraard is de finalewedstrijd van 11 juli nog ver van mijn bedshow. Daarom zien we op dit moment ook vrij hoge odds terug bij verschillende bookmakers. Er kan namelijk nog van alles gebeuren dat directe doorslag heeft op diverse voetbalteams.

Coach Roberto Martínez zet België echter op EURO 2021/21 neer als een team dat met volle kracht vooruit gaat. Het team staat in topvorm en alle gespeelde wedstrijden laten ons een groot professionalisme zien. Dus met andere woorden zal België een enorme kanshebber zijn in de opkomende Euro 2021/21 om de felbegeerde beker mee naar huis te nemen. Go rode duivels Go!

 

Dernière mise à jour : Mai 2024