Euro 2020: weddenschap op Belgi vs Rusland

Het EK voetbal 2020/21 of UEFA Euro 2020/21 is de 16e editie van het voetbaltoernooi dat om de vier jaar georganiseerd wordt. Het zou in eerste instantie worden gehouden in juni en juli2020, maar werd uitgesteld naar2020.

België - Rusland tip Selectie en kansen Bookmaker Wed Hier
1x2-weddenschap
Overwinning van België, kans 1,78
betfirst
Wed Hier >>
Dubbele kans
Overwinning van België, kans 1,19
betfirst
Wed Hier >>
Groepswinnaar
België, kans 4/6 of 1,67
circus
Wed Hier >>

België of Rusland: tips en een gokje waard?

Op de Belgische markt zijn Betfirst, Bet777, Ladbrokes, Unibet en Circus de belangrijkste bookmakers waar je als speler terecht kunt om het spel nog intensiever te beleven.

De competitie is natuurlijk nog steeds volop bezig. Bovendien zitten er nog een zestal maanden tussen nu en de start van het kampioenschap en vele sportievelingen moeten hun weddenschap nog plaatsen. We kunnen dus zien dat de beleving met de maand toeneemt en hierbij zal ook de spanning meewerken om verschillende doelpunten te voorspellen. We hebben een rangschikking gemaakt om een voorloper te zijn bij de aankomende wedstrijden.

Hoe de wedstrijd: België-Rusland er uit zal zien

We hebben natuurlijk geen idéé hoe deze wedstrijd zal verlopen. Het duurt namelijk nog enkele maanden voordat deze wedstrijd gespeeld zal worden en bovendien zijn de teams nog maar net begonnen met verschillende voorbereidingen gebaseerd op Euro2020/21. De verplaatsing van het evenement laat dus een indirecte nasmaak achter bij het duo, want ze willen zsm de game spelen. “Wachten” is in dit geval een schone zaak.

Wordt het een thuiswedstrijd voor Rusland?

Wellicht staan de Russen in de startblokken om wedstrijden in het stadium te laten spelen. Dit land heeft namelijk twee jaar geleden het WK georganiseerd en zal dus als kanshebber worden gezien. Dus een thuiswedstrijd voor Rusland? Zijn we hier wel zo blij mee? Normaal gezien kan dit met een negatief teken worden bekeken, toch is niets minder waar. De Belgen zijn zeer sterk aan de weg aan het timmeren en we verwachten niets minder dan de winst op dit moment.

Wat zeggen de laatste wedstrijden van deze teams ons?

Als we afgaan op de laatste interlands van de Sbornaja, de bijnaam van het Russische nationale elftal, dan kunnen de Rode Duivels op beide oren slapen. Rusland werd vorige week, in de UEFA Nations League wedstrijd tegen Servië klaargespeeld met 5 tegendoelpunten. Bovendien werd enkele dagen voorheen de wedstrijd tegen Turkije verloren met 3-2.

De Rode Duivels daarentegen wonnen van Denemarken, Zwitserland en maakte het hele spel compleet om tegen Engeland te winnen. De eindscore bedroeg 2-0 en met dit gegeven komt alles tot een positief eind. Zo zien we dat Belgen ook uitblinken in voetbal en niet alleen in Belgische frieten bakken!

Hoe doen België en Rusland het in de FIFA-ranking?

Het Belgisch voetbalteam staat goed genoteerd in de voetbal-league. Zo goed zelfs dat Brazilie en Frankrijk achter de Belgische enklave loopt. Zeker na hun laatste drie overwinningen verstevigen ze hun leiderspositie. Het Belgische voetbalteam staat sinds 20 september 2018 nu al meer dan 2 jaar aan één stuk op de 1e plaats van de belangrijke FIFA-ranking. Het Russische elftal daarentegen haalt de top-20 zelfs niet en staat momenteel op de 34e plaats.

Blessureleed bij de Rode Duivels

Rode Duivel en Tottenham-speler Toby Alderweireld (31) raakte deze week geblesseerd aan de lies tijdens de Premier League wedstrijd tegen Manchester City. Zijn coach José Mourinho liet weten dat de blessure wel meevalt, dus we hoeven ons wellicht over deze speler geen zorgen te maken. Hij zal binnen enkele weken eventueel al terug op het veld staan en daarom zal deze topper  in de aankomende EURO2020-wedstrijd tegen Rusland  zeker opgesteld worden.

Aanvoerder Rusland de laan uitgestuurd na schandaal

Enkele weken geleden werd de aanvoerder van het Russisch elftal, de 32-jarige Artem Dzyuba, buiten de selectie gehouden. Dat is op zich opmerkelijk, omdat Dzyuba de vaste aanvoerder is en in de laatste vier Nations League-duels nog een basisplaats had. Deze actie gebeurde nadat er van de speler een intieme video was uitgelekt. De privé-video van Dzyba heeft in Rusland voor heel wat ophef gezorgd. Dit kon bondscoach Cherchesov natuurlijk missen als kiespijn en daarom werd zijn aanvoerder niet meer opgesteld bij de selectie. Het is voorlopig nog onduidelijk of Dzyuba volgende zomer opnieuw in de selectie van het Russische elftal zal worden opgenomen.

Hoe kun je spelen en inzetten op deze sportwedstrijd?

We hebben een lijstje met de beste tips gemaakt om de wedstrijd België-Rusland op een andere manier te beleven.

Ben je net zoals vele Belgische spelers een leek op het gebied van voetbalweddenschappen, dan kom je bepaalde woorden en uitspraken tegen die nogal voor verwarring zorgen. Daarom leggen we dit gegeven in onze tips hieronder uitgebreid voor je uit. Lekker handig als je een nieuwe speler bent of als je gewoon je geheugen wil opfrissen.

Nog één van de dingen die je snel onder de knie moet krijgen is hoe de “odds” of de kansen werken. Dit laatste is belangrijk omdat het uitlegt hoe groot de kans is dat een bepaalde voorspelling zal uitkomen, plus wat je potentiële winst zal zijn bij een gemaakte weddenschap.

Over het algemeen geldt dat hoe hoger het getal bij een bepaalde voorspelling is, hoe hoger de mogelijke winst is, maar hoe lager de kans dat de voorspelling volgens de bookmakers zal uitkomen. En omgekeerd: hoe lager het getal is, des te groter is de kans dat de voorspelling uitkomt en des te lager je mogelijke winst.

Deze kansen of “odds” worden soms uitgedrukt in een breuk (bijvoorbeeld 9/1 of 1/4) en soms in een decimaal cijfer (bijvoorbeeld 9,0 of 1,25).

Het decimale cijfer geeft bovendien ook aan welke winst je zult ontvangen als je de weddenschap wint. Namelijk je inzet maal het decimale getal is je winst. Bij een breuk kan dit ook worden berekend worden, mits je een handige tool ter beschikking hebt staan zoals “Odds Shark”.

Nu dat we weten wat “odds” zijn, zul je een bepaalde weddenschap via een ander oogpunt bekijken. Ook willen we nog een kleine lijst aan je presenteren waarin we de meest bekende weddenschappen presenteren. Bekijk hieronder om sneller van start te gaan.

  • De “1×2-weddenschap” bij Unibet – Overwinning van België, kans 1,78
  • De “Dubbele kans” weddenschap  bij Unibet – Overwinning van België, kans 1,19
  • Wedden wie groepswinnaar wordt bij Ladbrokes – België, kans 1,67

De 1×2-weddenschap

 Bij deze manier van wedden zet je in op winst van je favoriete team, maar binnen de normale speeltijd. Het bekijken van zo een bepaalde wedstrijd neemt wel een heel andere wending, want de meest mensen zullen (net zoals jij) gewoon inzetten op een 90-minuten wedstrijd.

Desalnietemin kun je inzetten op winst voor het thuisteam genaamd (1). Daarnaast kun je ook op een gelijkspel inzetten genaamd (X) of winst voor het uitteam (2).

Wat ons betreft is dit een leuke en toegankelijke manier om kennis te maken met sportief wedden op wedstrijden in dit kampioenschap. Je hoeft namelijk geen grote voetbalkenner te zijn om te voorspellen wie van beide teams kan winnen. Het enige wat je hoeft te doen, is het team dat jij wilt steunen uitkiezen en op hen inzetten, bij een van de bookmakers, bijvoorbeeld Unibet, maar dat kan natuurlijk ook via Circus, Betfirst of een van de andere bekende websites.

Onze analyse, op basis van wat we vandaag weten over beide teams, is dat Manneke pis aanhangers deze wedstrijd tegen Rusland met een beetje geluk zal winnen. De eerste tip die we daarom met jullie delen is om België op je verlanglijstje te zetten als potentiële winnaar. 

Ook de bookmakers delen deze analyse. Momenteel staan de kansen voor een overwinning van België op 1,78. Het gelijkspel op 3,60 en voor een overwinning tegen Rusland op 4,75. Met behulp van een online tool kan je dit omrekenen naar een percentage en daaruit blijkt dat dit overeenkomt met een kans van 56,2% dat België de wedstrijd wint. Een kans van 27,8% voor een gelijkspel en een kans van 21,1% op winst voor Rusland.

Als je dan bijvoorbeeld EUR 100 inzet op België, ontvang je je inzet maal 1,78 of omgerekend  EUR 178, als de voetbalwedstrijd wordt gewonnen.

De “dubbele-kans” weddenschap

“Dubbele kans” zal twee vormen samensmelten.  Met andere woorden kun jij inleggen op twee verschillende kansen. Deze inzetten zijn niet bij elk sport toepasbaar, dus alleen bij sporten waar een tweede kansuitslag mogelijk is.

We kunnen dit iets nader toelichten. Mocht je willen inzetten op een voetbalwedstrijd en denk je de uitslag te voorspellen, dan kun je op winst voor je favoriete team inzetten (1). Denk je het niet zeker te weten, dan bestaat ook de mogelijkheid om op een gelijkspel in te zetten (X).  Mocht je de inzet willen spreiden, dan bestaat deze optie ook. Maak dan een inzet op een eventuele winst(1 of 2), plus een gelijkspel (X) bijvoorbeeld. Dit zijn de meest toegankelijke “dubbele kans”weddenschappen. Let wel erop dat de uitbetaling lang niet zo hoog ligt t.o.v. een single bet!

Wat ons betreft is dit een goede manier om beginnende sportfanaten kennis te laten maken met sportief wedden op voetbalwedstrijden. Het woord zegt het namelijk zelf. Je hebt namelijk twee kansen om de weddenschap te winnen. Dus ben je geen kenner van het voetbal-gebeuren, maar wil je toch inzetten dan is dit een lage instapdrempel.

Zoals we al aangaven is onze analyse gebaseerd op feiten die we vandaag weten. Daarom kunnen we als tweede tip vermelden dat vele aandachtspunten naar een winst of gelijkspel van België lijken te gaan.

In dit geval kun je dus bij je favoriete bookmaker aangeven welke twee mogelijke voorspellingen je favoriete keuze zijn. Concreet komt het er op neer dat je kiest voor Belgische winst én kiest voor een gelijkspel. De bookmakers zien in deze weddenschap een odd van 1,19 voor 1X (thuisteam wint of gelijkspel), een odd van 1,29 voor 12 (Thuis- of uitteam wint) en een odd van 2,04 voor X2 (Uitteam wint of gelijkspel).

Wie wordt groepswinnaar?

De beginnende speler heeft buiten alle besproken weddenschappen ook de mogelijkheid om een derde weddenschap toe te passen. Hier wordt door de speler bepaalt wie de “groepswinnaar” wordt. Hiermee bepaal je dus wie van de vier teams uit de “poule” de winst opstrijkt. In het geval van Poule B op EURO2020 bestaan de vier teams uit Finland, Denemarken, Rusland en België.

Op basis van onze analyse weerhouden we natuurlijk Rusland er zeker niet van om de winst op te strijken, maar het wordt wel moeilijk. Finland blijkt ook geen grote favoriet te zijn om deze wedstrijden te winnen in deze poule. Toch zal het bij Denemarken opletten worden! Voor hen gaat het in de goede richting bij de FIFA-ranking. Bovendien scoorden ze twee doelpunten tegen België in de UEFA Nations League interland van 18 november2020, een wedstrijd die de Denen wel verloren met 4-2.

Uiteindelijk blijkt dat Belgie een doordachte keus zal zijn om dit team als koploper te zien. Het bewijst zich keer-op-keer en laat de grootste namen achter zich staan. Dit gezegd te hebben, zullen we dit gebeuren allemaal met de nodige voorzichtigheid naar buiten brengen. Je weet namelijk nooit hoe of wanneer de klok kan draaien.

De bookmakers brengen een odd van 4/6 dat België groepswinnaar wordt. Wat (omgerekend) net zoveel betekent als 1,67, tenopzichte als 4/1, (5,0) voor Rusland, 3/1, (4,0) voor Denemarken en 12/1 of (13,0) voor Finland.

Als we op dit moment moeten beoordelen wie de favoriet zal zijn, dan is dit gegeven natuurlijk België. Dit land is in topvorm en met deze Rode Duivels kan het bijna niet anders dan dat ze Rusland verslaan. Dit nieuws hebben we niet uit onze duim gezogen, maar alles is gebaseerd op gespeelde wedstrijden. Ook winnaar worden in de B-poule lijkt ons een pad dat open ligt voor het Belgische nationale elftal. Daarnaast zal Coach Roberto Martínez  volgende zomer een team laten spelen dat hongerig is en het lijkt ons dan ook een bijzondere ondersteuning van het Belgische volk waard.

 

Dernière mise à jour : Juin 2024