Euro 2020: hoe te wedden

Het voetbal spektakel waar iedereen naar uitkijkt is een sportevenement dat zijn weerga niet kent. We hebben het natuurlijk over EURO 2020/21. De verschillende spelers lopen zich warm voor de aanstaande wedstrijd en de spanning neemt toe. Ook bij de Belgische online bookmakers is dit de tijd waarop zolang wordt gewacht.

Winnaar van Euro 2024 Beste kansen Bookmaker Wees erbij
Frankrijk
Engeland
Belgie
6,50
6,00
6,00
betfirst
Wees erbij >>
Frankrijk
Engeland
Belgie
6,50
6,00
6,00
bet777
Wees erbij >>
Frankrijk
Engeland
Belgie
6,00
5,50
6,00
betfirst
Wees erbij >>
Frankrijk
Belgique
Spanje
3,75
3,50
3,75
circus
Wees erbij >>

EURO 2020/21, de bookmakers

Er zijn talloze websites te vinden waar je als nieuwe, of als doorgewinterde speler terecht kunt om je favoriete team te ondersteunen. De Belgische weddenschappen-markt wordt vooral gedomineerd door sites als betFIRST, Bet777, Ladbrokes, Unibet en Circus. Ondanks dat de Belgische wetgeving het niet toelaat om directe bonussen en promoties te vermelden, bestaat er toch de mogelijkheid om deel te nemen aan gerelateerde acties terwijl men speelt. Laat je dus goed informeren op de verschillende websites van de bookmakers voordat je een weddenschap afsluit.

Het inzicht van EURO 2020/21 met indrukwekkende tips

De competitie is nog volop bezig en daarom is het niet makkelijk om nu al te voorspellen welke landen er op 11 juli volgend jaar de finale speelt in het Wembley Stadium in Londen (Engeland). Toch geven we hier per bookmaker de drie grootste kansmakers.

Daarnaast willen we toch vermelden dat België op dit moment een goede kanshebber blijkt te zijn. Ze lopen voorop en laten Frankrijk en Brazilië achteraan lopen in de FIFA-ranking. De top 3 ziet er  als volgt uit.

Wie zijn de absolute favoriete landenteams op EURO2020/21?

We vallen direct met de deur in huis en zetten hieronder, volgens de Belgische bookmakers, de grootste kanshebbers op bekerwinst in een overzichtelijke lijst. We vermelden er meteen de “odds” bij samen met de FIFA-ranking van het desbetreffende landenteam.

 • Op dit moment staat het ijzersterke team onder leiding van Roberto Martinez op plaats 1 van de FIFA-ranglijst. Dit gegeven is meer dan voldoende om het topteam naar een overwinning te leiden. Dit is dan ook onze topper en favoriet om Euro2020/21 te winnen.

EURO2020/21, de underdogs.

In het lijstje hierboven kon je al kennismaken met de grootste kanshebbers op een EURO2020/21. Maar iedereen is nog steeds in de race om die begeerde titel in de wacht te slepen. De EURO2020/21 underdogs, vind je in het overzicht hieronder samen met hun “outright bets”en FIFA-ranking zoals in het vorige lijstje.

Underdog Italië

Het Italiaans elftal heeft een redelijk indrukwekkend verleden wanneer het gaat over clubteams en de overwinning op het WK. Maar bij deze EK competitie hebben ze op dit moment toch minder geluk. Op dit moment is het maar één maal gelukt om de beker te pakken. Dit gebeurde in 1968 en in 2012 behaalde ze de tweede plaats. Slaagt bondscoach Roberto Mancini er na een dikke 50 jaar toch in om het tij te keren? We zullen dit gegeven moeten afwachten.

Underdog Portugal

Portugal is natuurlijk niet erg blij met deze poule. Poule F, waar Chritiano Ronaldo deel van uit maakt is één van de zwaardere op Euro2020/21. De speler zal het team positief moeten stimuleren, als ze willen winnen want het zaakje loopt er maar belabberd bij. Dus verandering is nodig, ook bij de topper van Juventus.

Underdog Kroatië

Kroatië, een stevig team die als subtop heel wat Internationale wedstrijden mee heeft genomen. Van deze buitenstaander verwachten we samen met Modric en Perisic (ex-club Brugge) toch technisch, redelijk hoogstaand voetbal. Met Engeland en Tsjechië in dezelfde groep zal het niet de gemakkelijkst opdracht zijn, maar toch redelijk haalbaar.

Underdog Nederland

Met talrijke jonge, getalenteerde spelers in de ploeg van Oranje hebben de bookmakers nu ook ingezien dat Nederland toch een kanshebber kan worden. Bij sommige bookmakers zijn ze ondertussen al uit de status van underdog gekropen. Trouwens, “Memphis Depay”wordt zelfs als één van de favorieten en als “beste” speler van het EK gezien.

Uitleg en vergelijking van EURO2020/21 ‘Outrights Bettings rates’?

Op de Belgische websites van online bookmakers kom je regelmatig Engelse termen tegen, waaronder “Outright betting”. Dit gegeven betekend niets anders dan de voorspelling van de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Hierbij zet je dus in op winst van je favoriete team van EURO2020/21. We hebben de beste weddenschappen met de beste odds per aanbieder in een tabel gezet.

Persoonlijk verkiezen we Unibet om de doodeenvoudige reden dat ze de hoogste uitkering aanbieden bij een eventuele positieve uitslag.

betFIRST.be

 • België @ 6,00
 • Engeland @ 6,00
 • Frankrijk @ 6,00
 • Spanje @ 8,00
 • Nederland @ 8,00
Bet777.be

 • Engeland @ 6,00
 • België @ 6,00
 • Frankrijk @ 6,50
 • Duitsland @ 8,00
 • Spanje @ 8,00
Ladbrokes.be

 • België @ 6,45
 • Frankrijk @ 6,45
 • Engeland @ 6,45
 • Duitsland @ 7,85
 • Nederland @ 7,85
Unibet.be

 • België @ 6,50
 • Engeland @ 7,00
 • Frankrijk @ 7,00
 • Spanje @ 8,.00
 • Duitsland @ 9,00
Circus.be

 • Engeland @ 6,00
 • België @ 6,50
 • Frankrijk @ 6,50
 • Spanje @ 8,00
 • Duitsland @ 9,00

Meest voorkomende weddenschappen op EURO2020/21

Ben je een leek op het gebied van weddenschappen dan kun je met de volgende tips een voorsprong behalen.

Wedden op de winnaar van EURO2020/21

Een eventuele goede voorspelling maken van het Euro2020/21 spel is verreweg de gemakkelijkste manier om online een weddenschap te plaatsen. Hierbij zul je gewoon het juiste land moeten kiezen en vervolgens hopen dat deze ook wint. Het is allemaal niet zo simpel als het eruit ziet, maar iedereen heeft wel een gevoel welke partij een bepaalde wedstrijd gaat winnen.

Met als voorbeeld kun je deze berekening bekijken. Ladbrokes geeft nu 8,00 als “odds” bij een inzet op Spanje. Dus bij een inzet van € 5,00, plus als Spanje wint op 11 juli, dan vertrek je met 40 euro in je portemonnee.

Wedden op een groepswinnaar.

Een andere manier om te beginnen met online weddenschappen is om de juiste voorspelling te maken wie groepswinnaar wordt. Laten we dit even bekijken met een voorbeeld.

Frankrijk zit samen met Duitsland, Portugal en Hongarije in Poule F op het EURO2020/21 voetbaltoernooi. Via de website van Bet777 zetten we € 5,00 in op Portugal als groepswinnaar, met een odd van 5,50. Wanneer Portugal effectief de wedstrijd wint, dan mag je € 5,00 X 5.50 = € 27.50 bijschrijven.

De 1X2 weddenschap

Alhoewel de naam 1X2 raar klinkt is de weddenschap heel eenvoudig uit te leggen. Er zijn namelijk drie manieren om winst te behalen. Thuiswinst (1), gelijkspel (X) en winst bij het uitspel (2). Bovendien moet de uitkomst binnen de speeltijd vallen.

Als voorbeeld: je voorspelt dat het duel tussen Engeland en Kroatië eindigt met winst voor Kroatië en je zet een bedrag in van € 5,00. Voor deze wedstrijd geeft Bet777 bij winst op verplaatsing, een quotering (ook wel ‘odds’ genoemd) van 4,70. Bij een correcte voorspelling wordt je winstbedrag € 5,00 X 4,70 = € 23,50.

Combinatie weddenschappen (accumulators)

Belgische bookmakers bieden het combineren van meerdere 1X2 weddenschappen (accumulators genoemd) aan. Je speelt dan niet op één, maar op een veelvuldigheid hiervan. Het combineren van deze inzetten geeft je de kans om gecombineerd te spelen. Hoe meer wedstrijden worden gecombineerd, hoe lager je quotering en omgekeerd.

 • Onze top drie van bestaande weddenschappen heeft de volgende rangschikking.
 1. Combinatie weddenschappen
 2. Wedden op de winnaar
 3. De 2×1 weddenschap

Andere types van weddenschappen bij EURO2020/21

“Draw No Bet” weddenschappen

Een “Draw No Bet” weddenschap wordt tegenwoordig door vele bookmakers aangeboden. Het is erg eenvoudig, want het doel is om de wedstrijd goed te voorspellen. Wordt het een gelijkspel, dan krijg je jouw inzet terug. In vergelijking met een 1X2 weddenschap zullen de odds bij een “Draw No Bet” weddenschap lager zijn.

“ScoreCast” weddenschap

Deze weddenschap geeft de speler de mogelijkheid om de juiste score te bepalen. De odds zijn hoog, maar het blijft moeilijk om de juiste eindscore te voorspellen. Daarnaast zal er ook nog eens het winnende team moeten worden benoemd.

Beste Team en speler van EURO2020/21

Wie de beste speler wordt van EURO2020/21 is natuurlijk nog koffiedik kijken, maar bij vele Belgische online bookmaker kun je een inzet plaatsen. Hoogstwaarschijnlijk zijn deze vijf kanshebbers volgens de website van Circus.be: Kevin De Bruyne @ 10,00, Kylian Mbappe @ 10,00, Antoine Griezmann @ 15,00, Harry Kane @ 17,50 en Virgil van Dijk @ 20,00.

EURO2020/21 FAQ

 • Wat is Euro2020/21 “outright betting”?

Bij deze weddenschap voorspel je het winnende team/land in de normale        speeltijd.

 • Wie wint Euro2020/21?

België staat als sinds 2018 als koploper in de FIFA-ranglijst en geeft ons goede hoop om als winnaar te zien.

 • Hoe maak je een weddenschap voor Euro2020/21?

Nadat de registratie is voldaan bij een gewilde bookmaker, dan zijn er meerdere weddenschappen mogelijk. Je moet wel 18 jaar zijn en een storting hebben voldaan.

 • Waar kan je een weddenschap afsluiten op een EURO2020/21 wedstrijd?

Een weddenschap afsluiten doe je tegenwoordig gewoon online. Dit kan via een laptop, een tablet of gewoon met je smartphone.

 • Zijn er gratis weddenschappen te maken bij Euro2020/21?

Diverse websites kunnen gebruik maken van verschillende acties. Hierbij bestaat de mogelijkheid om na registratie een zogeheten “no-deposit” promotie te activeren.

 • Waar is de finale van Euro2020/21?

De Euro2020/21 finale wedstrijd wordt gespeeld op 11 juli om 21:00 uur in het Wembley Stadium in Londen (Engeland).

 • Waar vindt Euro2020/21 plaats?

De geselecteerde landen spelen in de volgende stadions: Johan Cruijff Arena in Amsterdam (Nederland), Olympisch Stadium in Baku (Azerbeidzjan), San Mamés in Bilbao (Spanje), Puskás Aréna in Boedapest (Hongarije), Arena Nationale in Boekarest (Roemenië), Aviva Stadium in Dublin (Ierland), Hampden Park in Glasgow (Schotland), Parken in Kopenhagen (Denemarken), Wembley Stadium in Londen (Engeland), Allianz Arena in München (Duitsland), Stadio Olimpico in Rome (Italië) en Krestovski stadion in Sint-Petersburg (Rusland).

 • Wanneer gaat het EURO2020/21 voetbalevenement door?

De openingswedstrijd wordt gespeeld op 11 juni2020 om 21:00 uur in het Stadio Olimpico in Rome (Italië).

Conclusie, wie wint EURO2020/21?

Als we ons baseren op de voorspellingen van de bookmakers, dan mogen we stellen dat België de zestiende editie van EURO2020/21 kan winnen. De resultaten van de Rode Duivels bij alle gespeelde wedstrijden in de Nationale League kunnen dit alleen maar beamen. Bondscoach Roberto Martinez mag zich dus al klaarmaken om samen met zo'n topteam eventueel gehuldigd te worden op de Brusselse Grote Markt.

 
Dernière mise à jour : Mai 2024